úterý, 16. prosinec, 2008
Kategorie: Fotografie

Konečně mám Canon 5D Mark II.

Objednal jsem si tento fotoaparát dlouhou dobu předem, protože bylo jasné, že canon nebude stíhat zásobit trh. Canon 5D Mark II. byl nejočekávanější novinkou roku a ČR je příliš malá, aby k nám na počátku prodeje přišlo tolik kusů, aby dodávka pokryla poptávku.

Předpoklad nedostatkového zboží se vyplnil beze zbytku. O to více mě překvapilo, když mi 12. prosince zavolali z prodejny Aaron, že prý pro mě mají mé objednané tělo. Následující den byla sobota a já se rozhodl nenechat nic náhodě a do prodejny vyrazit hned na 9:00 - začátek pracovní doby. Obchod se skládá ze dvou prodejen, přičemž jedna z nich byla zamčená a klíče měl jeden z prodávajících, který se po včerejším podnikovém večírku nacházel neznámo kde. Chvíli jsme na sebe civěli a nakonec jsem šel nasr... domů. Ujistili mě, že fotoaparát v prodejně opravdu je, a že si pro něj mám ještě dnes přijít. Přišel jsem tedy později, a opravdu, byl tam, v celé své kráse a lesku. Narychlo jsem vše zkontroloval, vše se zdálo v pořádku, zaplatil jsem, no a bylo to. Mám konečně svůj první DSLR fullframe. Vysněný canon 5D Mark II.

Nebudu zde rozepisovat žádné dalekosáhlé recenze a testy, na to já nejsem. Občas možná napíšu nějaký poznatek... no ale vlastně asi spíše ne. Raději než abych fotoaparát testoval, budu s ním fotit a výsledky budou asi nejlepším kritériem přínosu nového fotoaparátu.

PS: krom nového canon 5D Mark II. přibyl v posledním týdnu v mé výbavičce skvělý objektiv canon 85/1.8, který se sice nehonosí přízviskem „eLkový“, ale kresebně je na tom velice podobně jako jeho větší bratříček canon 85/1.2. Aby toho nebylo málo, tak jsem musel dokoupit větší baoh, abych všechno mohl nosit s sebou. Konkrétně to je Lowepro computrekker plus AW, ale o něm zase někdy jindy...